Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/d/4/7/mercatolivar.com/httpd.www/wp-content/themes/mercatolivar2019/inc/theme-functions.php on line 283

Primera reunió de la Confederación de Mercados Tradicionales de Abastos de España amb Aliments d’España

Des del Mercat de l’Olivar estem orgullosos de formar part de la Confederació de Mercats Tradicionals de Proveïments d’Espanya a través de la Federació de Mercats permanents de Mallorca, motiu pel qual volem compartir amb vosaltres la celebració de la primera reunió de Confederació de Mercats Tradicionals de Proveïments d’Espanya amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través de la Subdirecció General d’Aliments d’Espanya.

Representants de la Confederació de Mercats Tradicionals d’Espanya encapçalats per la seva Presidenta, Donya Estefanía Hernández, s’han reunit amb la Subdirectora General de Promoció d’Aliments d’Espanya, Donya Purificació González amb motiu de la presentació de la Confederació, les seves línies i objectius.

Mercats Tradicionals i Aliments d’Espanya s’han emplaçat a explorar conjuntament maneres de col·laboració per a accions de difusió de campanyes per a la promoció dels Mercats i els productes alimentaris de nostra tierra.

La reunió de la Confederació de Mercats Tradicionals de Proveïments d’Espanya amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través de la Subdirecció General d’Aliments d’Espanya va tenir lloc el dijous 25 de Febrer. A la reunió van assistir diferents representants de la Confederació, que aglutina ja a Mercats Minoristes d’11 Comunitats autònomes, encapçalats per la seva presidenta, Donya Estefanía Hernández del Mercat de la Recova de Santa Cruz de Tenerife. Per part d’Aliments d’Espanya ha participat en la reunió la seva Subdirectora General Donya Purificació González.

Aquesta reunió es tractava d’un primer contacte amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de la Direcció de la Indústria Alimentària i la Subdirecció de Promoció dels Aliments d’Espanya Aliments d’Espanya i servió per a presentar la nova entitat i perquè la Confederació pogués exposar les seves línies d’actuació que giren entorn de:

• Fomentar el comerç de proximitat
• Donar suport a agricultors, ramaders i en general productors del sector primari en la comercialització dels seus productes.
• Promoure la Sostenibilitat mediambiental.
• Potenciar i afavorir l’ús del comerç digital en els Mercats.
• Captar talent per a l’organització.
• Introduir als nens en la cultura de Mercat i la cuina.
• Col·laborar en la difusió del menjar sa amb productes de qualitat que ajudin a l’economia local.
• Crear sinergies entre escoles de cuina i Mercats per a ser referència del seu producte i qualitat.

Donya Estefanía Hernández, Presidenta de Mercats Tradicionals, va mostrar la seva satisfacció per la trobada i va agrair la predisposició d’Aliments d’Espanya per a poder col·laborar conjuntament i que Aliments d’Espanya sigui identificat com a interlocutor.

Per la seva part la Subdirectora general, Donya Purificació González, va ressaltar la importància que els Mercats Tradicionals han tingut durant la pandèmia, així com l’aposta dels mateixos per donar servei als ciutadans i el seu paper per a evitar desproveïments durant el confinamiento.

La Subdirectora també va posar l’accent en el foment del sector alimentari nacional, la importància dels Mercats en el mateix i el que això suposa per a l’economia, sent això un dels principals canals per a la marca “Aliments d’Espanya”.

Durant la reunió també es van analitzar punts coincidents i possibles línies de col·laboració entre Aliments d’Espanya i Mercats Tradicionals. A més en el transcurs de la trobada digital es van abordar temes com l’esforç en digitalització, la riquesa alimentària de llarg a llarg del territori, el poder tractor de l’alimentació sobre el turisme, els productes de temporada i la sostenibilitat mediambiental.

Totes dues parts es van emplaçar a mantenir un contacte permanent per a continuar treballant en l’elaboració i difusió de futures campanyes de promoció dels Mercats i els productes alimentaris de la nostra terra.Mercats Tradicionals seguirà amb la seva roda de contactes per a presentar a l’entitat a les diferents administracions i institucions.

Mercat de l’Olivar, ubicat a Palma, Mallorca.

Utilitzem cookies, pròpies i de tercers, per a optimitzar la seva visita i millorar els nostres serveis mitjançant la personalització dels nostres continguts i analítica de navegació. Més informació en la nostra Política de cookies.

Indiqui les seves preferencies per a les cookies: