Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/d/4/7/mercatolivar.com/httpd.www/wp-content/themes/mercatolivar2019/inc/theme-functions.php on line 283

Cuina de Carnaval

 

Arriba Carnaval i com no podria ser d’altre forma, la cuina ens convida a tastar plats que no cuinam la resta de l’any. La tradició conte que el Carnaval era un avís que arriba la Corema i la cuina es torna més greixosa, amb un intent d’acaparar les privacions i el dejuni que es patia durant les 7 setmanes abans de Pasco.
Avui us recordamuna sèrie de plats típics d’aquests dies: greixonera del Dijous Llarder o dels „Darrers Dies“ o de porc, coca de raïssons, coca amb sobrassada i botifarró, com també ensaïmades amb tallades de sobrassada i carabassat.

Greixonera de Carnaval o Greixonera de porc

És un plat balear típic que està protagonitzat per la carn de porc de les matances,que no s’havia aprofitat fins aquest moment i no es podia guardar fins després de Pasco: peus, morro, orella o careta, i llengua, ceba, llorer, clau, canyella, nou moscada, tot bullit. Es tritura i es deixa refredar. Tot seguit es mescla amb ous batuts, sal i pebre bo, nou moscada, també es pot posar mig tassó de llet. Quan està tot ben barrejat es posa dins una greixonera i es cou al forn fins que quedi amb color.

greixonera carnaval

 

Veure sa recepte

 Ensaïmada de tallades

A partir d’una la base d’una ensaïmada llisa, s’afegeixen trossos de sobrassada i carabassat. Aquests dos ingredients contrasten entre si dolç i salat, i amb la massa de l’Ensaïmada. A més a més presenta aspecte molt atractiu mesclant els colors del carabassat i la sobrassada i el sucre de l’ensaïmada. Aquests dies ja en podeu trobar ensaïmades de tallades a tots els forns de Mallorca de diferents mides.

ensaimada tallades

Coca de sobrassada i botifarró

Damunt una massa de coca (com la de verdura o trempó) es col•loquen trossos de sobrassada i botifarró i es cou al forn. Un cop ha refredat escampar sucre per damunt

Coca_sobrassada_botifarró

Wir verwenden unsere eigenen Cookies und Cookies von Drittanbietern, um Ihren Besuch zu optimieren und unsere Dienste zu verbessern, indem wir unsere Inhalte anpassen und Analysen durchsuchen. Weitere Informationen finden Sie in unserer Cookie-Richtlinie.

Geben Sie Ihre Präferenzen für Cookies an: