Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/d/4/7/mercatolivar.com/httpd.www/wp-content/themes/mercatolivar2019/inc/theme-functions.php on line 283

Cuina de Carnaval

 

Arriba Carnaval i com no podria ser d’altre forma, la cuina ens convida a tastar plats que no cuinam la resta de l’any. La tradició conte que el Carnaval era un avís que arriba la Corema i la cuina es torna més greixosa, amb un intent d’acaparar les privacions i el dejuni que es patia durant les 7 setmanes abans de Pasco.
Avui us recordamuna sèrie de plats típics d’aquests dies: greixonera del Dijous Llarder o dels “Darrers Dies” o de porc, coca de raïssons, coca amb sobrassada i botifarró, com també ensaïmades amb tallades de sobrassada i carabassat.

Greixonera de Carnaval o Greixonera de porc

És un plat balear típic que està protagonitzat per la carn de porc de les matances,que no s’havia aprofitat fins aquest moment i no es podia guardar fins després de Pasco: peus, morro, orella o careta, i llengua, ceba, llorer, clau, canyella, nou moscada, tot bullit. Es tritura i es deixa refredar. Tot seguit es mescla amb ous batuts, sal i pebre bo, nou moscada, també es pot posar mig tassó de llet. Quan està tot ben barrejat es posa dins una greixonera i es cou al forn fins que quedi amb color.

greixonera carnaval

 

Veure sa recepte

 Ensaïmada de tallades

A partir d’una la base d’una ensaïmada llisa, s’afegeixen trossos de sobrassada i carabassat. Aquests dos ingredients contrasten entre si dolç i salat, i amb la massa de l’Ensaïmada. A més a més presenta aspecte molt atractiu mesclant els colors del carabassat i la sobrassada i el sucre de l’ensaïmada. Aquests dies ja en podeu trobar ensaïmades de tallades a tots els forns de Mallorca de diferents mides.

ensaimada tallades

Coca de sobrassada i botifarró

Damunt una massa de coca (com la de verdura o trempó) es col•loquen trossos de sobrassada i botifarró i es cou al forn. Un cop ha refredat escampar sucre per damunt

Coca_sobrassada_botifarró

We use our own and third-party cookies to optimize your visit and improve our services by customizing our content and browsing analytics. More information in our Cookies Policy.

Set your cookies preferences: